logo1Inspirasjon til gode opplevelser i natur og villmark.

Hva er vel deiligere enn å ligge rundt bålet og se på en stjerneklar nattehimmel? Hvis noen har en historie på lur, blir det helt topp.

Andre ganger blir man lett filosofisk. Har du barn med på turen er det nesten garantert at det kommer et spørsmål om hvordan stjernene ble til. Hvorfor ikke svare med en gresk myte?

ORIONS BELTE

Hvor finner du Orions belte på himmelen?

Orions belte er lett å kjenne igjen på de tre stjernene som ligger på en rett linje. Vi ser stjernene lettest på vinteren, sør på himmelen. Orion var en dyktig jeger og utgjør et stjernebilde med klubbe og skjold. Men det er beltet hans som er lettest å lære seg å kjenne igjen.


dianaHvordan havnet Orion på stjernehimmelen?

Orion var en kjempe. Han kunne krysse havet mellom øyene i Hellas til fots og likevel holde hodet over vannflaten. Han var kjempesterk og veldig vakker. Månegudinnen Diana, hun som kjører månen over himmelen i sin vogn, ble forelsket i Orion. Hun forlot himmelen og kom ned til Orion på landjorda. Hun gikk på jakt med ham, og brydde seg ikke lenger om å kjøre månevogna. Solguden Apollon ble sint og bestemte seg for å drepe Orion. Månegudinnen var flink til å skyte med pil og bue. En dag lurte Solguden henne til å sikte på en liten prikk, langt der ute på havet. Hun visste ikke at den lille prikken var Orion som svømte langt til havs. Hun skjøt og traff den lille prikken. Orion døde. Da hun oppdaget hva som var skjedd, løftet hun Orion og satte ham på himmelen sammen med hans to jakthunder.

Hvorfor er gresset vått om morgenen?

Det var kanskje ikke så rart at enda en gudinne ble forelsket i ham. Orion lå og sov og ble vekket av et vakkert lysskinn. Det var den vakre gudinnen Aurora som trakk solen opp på himmelen. Hun fikk hjelp av sine hester med vinger. Aurora prøvde å få Orion til å bli med henne. Orion ville heller jakte. Likevel ble Aurora svært ulykkelig da Orion døde. Når Orion (stjernebildet) forsvinner i morgengryet, gråter morgenrødens gudinne. Dugget som ligger på blomster og gress hver morgen er Auroras tårer.

aurora1

Our website is protected by DMC Firewall!