logo1Inspirasjon til gode opplevelser i natur og villmark.

Mange som drar til Sømna kommer dit for det gode fisket i sjøen og den vakre skjærgården. Når kroppen roper etter mosjon, er det gode muligheter for fjellturer.

5kmvandrerutsiktbrattfisk8ar

Koordinater startstedet:

UTM 33N 368172 7244511

GPS N 65 17.820 E 12 10.338

WGS84 65.297 12.1723

Mange av bergene stiger opp fra havet som hatter. De starter omtrent på havnivå og stiger opp til 500-600 meter over havet.

Kjørsvikfjellet er 495 meter høyt og siden området rundt er flatt har du god utsikt utover havet. Vi brukte i overkant av 3,5 time til toppen i rolig gange med litt foto- og lekepauser.

Første del av turen går i lavlandet forbi jorder og gjennom skog. Så stiger stien oppover langs en gammel vannrørledning og etterhvert langs en bekk. Bekken renner fra Steinsvatnet som fint fungerer som et turmål i seg selv. I vannet og bekken under kan man prøve seg på ørreten. Fiskekort fås kjøpt i sportsbutikken på Vik.

Fra Steinsvatnet stiger stien bratt gjennom bjørkeskog før du kommer opp på et platå med fin utsikt over Vik. Herfra blir det mer snaufjell. Ofte kommer tåka sigende, men er det godvær siger tåka videre og sola kommer igjen fram. Når det virker som du nærmer deg toppen fortsetter stien flatere. Da har du omtrent en kilometer igjen før du kommer til en stor varde som markerer toppen. I varden ligger en bok du kan skrive navnet dit i.

steinsvatnet

Bildet over viser Steinsvatnet i full sol.

kjorsvikfjellet1

Bildet over viser utsikt fra toppen mot Ursfjorden. Det har begynt å skye til. På bildet under har været skiftet til tåke. Bildene viser hvordan været kan skifte på en og samme dag.

kjorsvikfjellet2

 

DMC Firewall is a Joomla Security extension!