logo1Inspirasjon til gode opplevelser i natur og villmark.

Toppen ligger 272 meter over havet. Navnet stammer fra bygda Kjul. Vete betyr varde og viser til at det foregikk vardebrenning på toppen av fjellet. Det sies at man tente varder for å varsle skip langs leia.

Startalternativ 1: Vestsiden - Mellom Floa og Vika går en traktorvei østover mot fjellet. Parkering på jordet ved foten av fjellet.

Startalternativ 2: Østsiden - Kjul, ved traktorveien.

Severdigheter: Utsikten over havet mot øst.

 4arkupertutsiktvandrer

kjulhoppLøypa er merket med rød maling på fjellet. For det meste følger løypa eggen på fjellet som går i retning nord-sør. Den var relativt lettgått selv om det hele veien var stigning. Fem-åringen spratt oppover som en fjellgeit.

Litt utenfor løypa var det noen fine muligheter for å hoppe over sprekker i fjellet. Det måtte vi selvsagt prøve. Vi gikk stort sett på berggrunn, men det var også mye mose og lyng lenger oppe. Mosen var et ypperlig sted for lek. Vi drev med bryting og judo i mosen. Vi kastet hverandre i bakken og landet mykt i mosen. Helt utslitt og svette av brytingen la vi oss på ryggen i mosen, slappet av og så på skyene over oss som drev raskt forbi oss. Her oppe var det også glimrende utsikt utover havet og bygda under oss. Lenger oppe fant vi noen bergvegger hvor vi kunne praktisere enkel fjellklatring. Vi trodde vi var like ved toppen, men det viste seg at for hver topp vi nådde var det alltid en til. Vi hadde inntrykk av at det var stup på alle kanter, så det var greit å ha kontroll på hvor ungene løp. Til slutt så vi varden som markerte den endelige toppen. Litt lenger bort skulle den historiske veten befinne seg, men den var ikke så interessant for oss. Vi hadde tross alt nådd toppen.

Litt drikke og noe munngodt passet fint ved varden. Vinden var stiv her opp, men varden ga le for den verste vinden. Inne i varden lå en bok man kunne skrive navnet sitt i.

fjellklatr

Our website is protected by DMC Firewall!