logo1Inspirasjon til gode opplevelser i natur og villmark.

I slutten av desember gikk vi på skattejakt i Østmarka i Oslo. "Skatten" var et bilde av Jesus som er malt på fjellveggen. En noe uvanlig ting å oppleve på en skogstur.

Start: Sandbakken

4arkupertvandrerski

Vi tok bilen til parkeringsplassen på Sandbakken og gikk den korte grusveien (500 m) opp til serveringsstedet Sandbakken, en gammel husmannsplass. Nord-vest for Sandbakken, innenfor en radius på omlag 100 meter, skulle Jesus åpenbare seg i den mørke granskogen. Vi gikk nordvest fra vestsiden av hønsehuset og opp en liten skråning. Der er det også en løype med poster for unge. Men videre måtte vi, dersom vi skulle finne skatten. Skråningen flatet ut og omlag 15 meter rett fram på en islagt sti fant vi bildet av Jesus i vest.

jesus5Hvor kommer dette merkelige fjellmaleriet fra? I boken Østmarka av Sigurd Senje kan vi lese at mannen bak maleriene er tyske Helmuth Rolov som i 1960-årene vandret rundt i Østmarka. Han stilte ut sine malerier i en bod på parkeringsplassen ved Sandbakken. Kunstmaleren ble visstnok ikke rik av det. Det skal finnes flere malerier i skogsområdet rundt Sandbakken. Motivene Påskemorgen, Judas og Maria Magdalena er blant andre fjellmalerier man kan finne, men de har vær og vind nærmest visket bort.

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd