logo1Inspirasjon til gode opplevelser i natur og villmark.

Stallerudhytta drives av Sofiemyr speidergruppe og speiderne i Oppegård og Ski står for serveringen. Hytta kan leies.

Hytta ble reist rundt 1959, men den ser eldre ut. Det har sammenheng med at den ble bygd på dugnad med materialer fra en tømmerstall fra 1895. Stallerudhytta har servering på søndager om vinteren, åpent kl.11-15.

19q59arvandrerskisykkeltrillekupert

 

Koordinater Stallerudhytta:
Oslo Østmark 1:50 000
UTM 604429 6628701
GPS N 59 46.975 E 10 51.614

Turen starter ved Burud på Hauketo. Prinsdal skole og Bjørndal idrettsanlegg er også fine utgangspunkt for denne turen. Selve terrenget de første 2 kilometerne gjennom Grønliåsen har nokså slakke motbakker. Når man passerer Bjørndal idrettsanlegg har man en fin utforbakke. Herfra blir det mer kupert hele veien fram til Stallerudhytta.

stallerudbro

Litt eksotisk er det at løypa går på en bro over E6 ved Bjørndal. Det er en fire felts motorvei. Samtidig er det ganske strålende at gangbroen knytter mange boligområder direkte til Østmarka og Sørmarka. Slik sparer man mye biltrafikk som det ellers ville blitt om alle friluftsglade mennesker i dette området skulle tatt bilen for å komme seg ut i marka. Tenk om alle boligområder i storbyene hadde hatt slike korridorer til skog og mark. Når broen er passert får du igjen skogens ro.

Du passerer et badevann ved navn Kloppa, som kan være et fint avbrekk på sommeren. Her var en husmannsplass, men den ble fraflyttet i 1984 og boligen ble revet året etter. Etter noen fine utforbakker og motbakker er du nede ved Vevelstadveien. Denne må du krysse (ikke bro) før løypa fortsetter opp en bakke på andre siden av bilveien. Nå er det bare 500 meter igjen til Stallerudhytta. Ved toppen av bakken er det et løypekryss hvor du skal holde til høyre. Plutselig har du Stallerudhytta på venstre hånd, litt anonymt oppe i skogkanten.

DMC Firewall is a Joomla Security extension!