logo1Inspirasjon til gode opplevelser i natur og villmark.

Tømmeråsen er Ski kommunes høyeste utsiktspunkt på 313 moh. Fra Tømmeråsen kan du se Gaustatoppen i vest, Norefjell i nordvest, Store Færder i sørvest og andre kjente steder i det fjerne.

7km6arkupertvandrerutsikt

Det er satt opp kart og sikteapparat som viser hvilke topper og steder du ser i horisonten.

Kartreferanse: Oslo Østmark 1:50 000 UTM 098 316 GPS: N59 48.466 E10 57.496

Turen tar utgangspunkt ved Krokhol som har stor parkeringsplass. På Krokhol er det golfbane og den blåmerkede stien går gjennom deler av golfbanen. Klubbhuset på Krokhol golfbane har også åpent for turgåere, slik at det er mulig å ta en kaffekopp her.

Etter at man har passert golfbanen og kommet litt høyere opp er man inne i skogen. Da er det rundt Svarvestolen man går, en topp på 271 moh. Neste landemerke ved 2 km er Paddetjern som bærer navnet sitt med rette. Ved vannkanten er en idyllisk bålplass. Herfra er det 1,5 km til utsiktspunktet på Tømmeråsen. Når du nærmer deg toppen har det blitt tråkket opp en tydelig sti langs med bergkanten. Det ser ut til at de fleste velger denne stien framfor den blå stien som går parallellt noen få meter øst. Utsikten har man lenger når man går vest for den blå stien.

Powered by Wikiloc
Our website is protected by DMC Firewall!