logo1Inspirasjon til gode opplevelser i natur og villmark.

Selve lysløypa er som en trimrunde for folk i alle aldre med benker og rasteplasser langs løypa. Passerer skøytebane og vinteråpen kunstgressbane ved Prinsdal skole. Avstikker til Østmarka via Bjørndal.

 3q5km4arskikupertsykkelvandrertrille

Koordinater ved startstedet Hauketo, Burud: GPS N 59 50.470 E 10 48.834

Oslo Østmark 1:50 000 UTM 32N 601652 6635114

Det er forøvrig mange steder å starte fra for å komme til lysløypa. Alternativer til Burud kan være Bjørndal idrettsanlegg eller Hauketo skole og Prinsdal skole, hvor det er bedre parkeringsmuligheter.

Her vises løypeprofilen for lysløypa i Grønliåsen. Den ligger ved Hauketo i Søndre Nordstrand bydel i Oslo. Runden er merket som rød løype (skiløype) og det blir kjørt opp skispor kontinuerlig gjennom vinteren. Den egner seg best for å gå klassisk med et spor i hver retning. Her er mange som går uten ski på bena, også. Traseen er likevel så bred at fotfolket går mellom skisporene slik at sporene ikke tråkkes i stykker.

Av dyreliv kan nevnes at svartspett, flaggspett og grønnspett trives i denne skogen. Rådyr passerer gjennom skogen hele året, og elg har stundom vært innom. Grønliåsen er en blandingsskog hvor du finner gran, gråor, osp, eik, bjørk, einer og furu. Gamle trær får stå og råtne slik at hakkespettene har tilgang på mat og redehull og vi får en variert vegetasjon. Oldtidsveien går tvers gjennom lysløypa som gir en annen turmulighet. Det går videre sti til Østmarka om man ønsker en lenger tur.

Det er heldigvis mange lokale lysløyper rundt om i landet som ligger i umiddelbar nærhet til boligområder. De er viktige for å komme seg raskt ut i naturen for trim og rekreasjon etter jobb og skole, uten å måtte bruke tid på transport til og fra. Disse småskogene er ypperlig for barn med korte ben som ikke orker gå så langt.

DMC Firewall is a Joomla Security extension!