logo1Inspirasjon til gode opplevelser i natur og villmark.
Tonevann

Tonevann i Østmarka

 Vi brukte først sykler fra Bystermåsan til Vangen. Her går en grusvei som er fin å sykle på, men ganske kjedelig å gå langs, etter min mening. Vil man unngå sykler går det blåmerket sti til Vangen som er litt kortere enn grusveien. Grusveien er vel nesten 4 km til Vangen.

11km8arfiskkupertsykkelvandrer

Fra Vangen til Tonevann gikk vi til fots omlag 1,5 km. Vangen er betjent med servering og har ofte skoleklasser på overnatting. Utenfor går det gjerne noen geiter. 

tonevannvangen

Plassen Vangen har lang historie. Allerede på 1700-tallet ble Vangen brukt av jaktselskap. Da var det bjørn de jaktet på.
Ellers bodde det folk i Gamlestua nedenfor skistua til 1953. I 1961 bygde Skiforeningen et moderne bygg hvor arkitekturen bryter med husmannsplassene rundt om i skogen. Bygget som vi i dag kaller Vangen Skistue.


Før krigen fantes det mye orrfugl i området. Det fortelles om flere hundre fugl i trærne på våren.

tonevannPå Vangen setter vi fra oss syklene og vandrer over Pølseberget i nordøstlig retning. Stien er blåmerket og lett følge. Etter omlag 1,5 kilometer er vi framme ved Tonevann.
Her finnes det bra med ørret, kanskje altfor mange abbor og noe røye.
Det synes ikke så godt, men rundt vannet er det noen hytter. Hyttene er fra den tiden da skogen var i privat eie. Det var And. H. Kiær & Co som solgte hyttetomter i perioden 1945 til 1965. De har fått stå etter at kommunen ble skogeier, men hyttene mistet jaktretten sin i 1975.


Tilbaketuren går samme veien som vi kom. Totalt 11 km tur-retur.

På kartet under kan du se turen eller last ned kartet og legge turen inn på din telefon eller GPS. Trykk på ikonet øverst til høyre.

Powered by Wikiloc
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd