logo1Inspirasjon til gode opplevelser i natur og villmark.
Kajakktur

Langen er en smal og langstrakt innsjø og nydelig å padle. Vi starter i nordenden på Bru i Siggerud, Ski kommune. Der er en liten parkeringsplass hvor vi setter ut kajakkene.

Hele turen er på omtrent 22 km. Tiden man bruker er nok individuell. Vi brukte 5,5 time.

Langs det meste av Langen er det hytter og noen boliger. En offentlig badestrand, Gjersengen, med en liten sandstrand kan være en naturlig rasteplass om ønskelig. Her er det alltid god plass. Ellers er det flere andre steder å gå i land eller overnatte uten at man er for nær hyttefolket. Noen steder blir vannet bredere og vinden tar mer tak. I sørenden padler man under riksveien som går mellom Enebakk og Ski. Her er det grunt, men det går likevel fint å padle. Nå padler man mer i skogen med noen hytter her og der. Like etter en gangbro åpner vannet seg og man får øye på boligområdene i Ytre Enebakk. Vi er nå i Vågvann. Her tar vi en liten pause på stranda, før vi snur og padler tilbake.

Langen får sitt tilsig av vann fra flere vann i Østmarka før det renner ut i Vågvann, Mjærvann, Hobølelva, Vansjø og ender til slutt ut i Oslofjorden i Moss. Det hadde vært en drøm å kunne padle hele veien dersom det hadde vært farbart. Men det innebærer svært mye bæring av kajakk/kano. Tips til padling i Hobølelva og ut i Vansjø kan du lese her: Kano ned Hobølelva

Kart over padleturen ser du under

Powered by Wikiloc
Our website is protected by DMC Firewall!