logo1Inspirasjon til gode opplevelser i natur og villmark.

En rundtur langs fine vann og gamle husmannsplasser får en til å tenke på hvordan det var å leve langt inne i skogen før i tiden. Det var enkle kår og mye mer slit enn vi har i dag.

Rundturen er på 12,5 kilometer og vi starter ved Sandbakken, den gamle husmannsplassen som nå er skistue/serveringssted. Sandbakken er nettopp det, en bakke med sand. Sanda ble liggende igjen når isen fra siste istid smeltet. Den gang havet lå høyere var kanskje Sandbakken en sandstrand?

Vi går videre opp bakkene mot Tømmerholtjern noen hundre meter fra Sandbakken. En fin plass og mye brukt bålplass. Videre mot Griseputten, et lite tjern med et merkelig navn. Herfra nedover den nesten alltid våte stien til Eriksvann. Langs østsiden av vannet går en sti nordover. Her er det åpent, sola tar tak, og speiler seg i vannet. Er man heldig kan man oppdage firfisler eller kanskje en bever. Beveren liker seg godt i Sør-Elvåga hvor vi er på vei. Vi følger Eriksvannbekken, passerer den lille Svanefossen før vi ser beverens aktivitet i Sør-Elvåga. 

Langs Sør-Elvåga ligger to gamle husmannsplasser: Søndre Skytten og Nordre Skytten. Her bodde det en bror på slutten av 1600-tallet på hver sin plass og begge var gode jegere. Derav kan vi tenke oss navnet Skytten ble til.

Vi nærmer oss Skytten bru som skiller Sør-Elvåga fra Nord-Elvåga, og her skal vi gå tilbake til utgangspunktet på den andre siden av Sør-Elvåga. Den triveligste delen av turen er langs vannene, men det er greit å få en runde og slippe å gå samme vei tilbake.

 Kart over turen:

Powered by Wikiloc
Søndre Skytten
Søndre Skytten dampkjele
Nordre Skytten ruin
Skytten bru
DMC Firewall is a Joomla Security extension!